Per quart any consecutiu la pista de gel dibuixa la fesomia del Nadal al centre de la ciutat. Són els últims preparatius perquè demà mateix s'inauguri aquest espai, que vol arribar als 100.000 visitants. Per primera vegada l'Ajuntament ha fet una aportació extra de 243.000 euros a la pista de gel. Uns diners que serviran per intensificar la promoció de la candidatura olímpica de 2026 i també millorar els entorns de la plaça de Catalunya amb motius nadalencs. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Il·luminarem tots els arbres i millorarem molt l'aspecte nocturn de la plaça de Catalunya i la pista de gel." I més novetats. Pel que fa a l'enllumenat aquest Nadal s'estrenen alguns trams com la travessera de Dalt o la via Laietana, on s'ha creat una nova associació de comerciants i per primer cop estarà il·luminada durant les festes. També s'espera que ho estiguin els balcons, façanes i comerços de la ciutat que vulguin participar en la primera edició del concurs d'ornamentació nadalenca que organitza l'Ajuntament. I com sempre, per fomentar el consum, els establiments buscaran la millor manera per captar compradors. SÒNIA RECASENS, tinenta d'alcalde d'Economia, Empresa i Ocupació "Es posa en marxa una campanya de descomptes del 21 al 26 de novembre, en què les botigues oferiran descomptes als clients que podran utilitzar i bescanviar durant les compres que facin del 21 al 24 de desembre." I el 31 de desembre, des de l'avinguda de la Reina Maria Cristina, les campanades de Cap d'Any les tornarà a protagonitzar l'Ésser del Mil·lenni.

L’Ajuntament vol que la plaça de Catalunya tingui més esperit nadalenc amb la incorporació de més llums de Nadal. “Decorarem tota la plaça i il·luminarem tots els arbres”, ha afirmat Sònia Recasens, tinent d’alcalde d’Economia. Així tant els arbres de l’epicentre de la plaça com els que són en un segon perímetre lluiran amb llums semblants a la decoració que penja dels arbres de la Rambla. El resultat final es podrà veure a partir del pròxim 21 de novembre, en què es farà l’encesa oficial dels llums a tota la ciutat. Coincidint amb aquesta data, també s’inaugurarà Bargelona, la pista de gel al bell mig de la plaça amb l’objectiu que enguany s’arribin als 100.000 visitants. L’Ajuntament ha fet una aportació econòmica de 243.000 euros per promocionar els esports de gel a la ciutat i a la vegada la candidatura olímpica de Barcelona-Pirineus 2026. Enguany s’han programat cursos d’iniciació al patinatge, un espai de tast de neu, exhibicions i la promoció de la final del Grand Prix de patinatge artístic que se celebrarà el pròxim desembre al Fòrum.

Barcelona, més il·luminada

En total hi haurà 85 quilòmetres de carres il·luminats a la ciutat. Enguany s’incorporaran nous trams de carrers amb llum nadalenca com: la via Laietana, els carrers del call jueu, Pelai, passeig de Maragall, carrer de Ramón y Cajal, travessera de Dalt i carrer de Bailèn. En total el temps d’encesa de la campanya nadalenca serà de 304 hores des del pròxim divendres i fins al 6 de gener de 2015. Aquest any, tant l’Ajuntament com les associacions de comerciants han incrementat l’aportació pels llums en un 13% respectivament. L’Ajuntament finançara en 1,3 milions d’euros l’enllumenat mentre que els comerciants aportaran 930.000 euros.

Llums a la via Laietana

Els avets de Nadal seran visibles a tots els districtes. S’instal·laran 15 arbres, dels quals 13 faran 10 metres i n’hi haurà dos més alts que se’ls consideren de ciutat. Un d’ells es podrà veure a la plaça de Sant Jaume, amb 17 metres d’alçària, i l’altre de fins a 18 metres està ubicat al Portal de l’Àngel. Per segon any se celebraran les campanades de Cap d’Any a l’avinguda de la Reina Maria Cristina amb l’espectacle de la Fura dels Baus i l’Ésser del Mil·leni, a banda però hi haurà alguna sorpresa en àmbit artístic que no s’ha volgut revelar.

Un altre escenari festiu seran els Jardinets de Gràcia, on per tercer any consecutiu s’hi farà la Fira Solidària de Nadal d’Economia Social. En aquesta ocasió hi haurà 30 casetes, -sis més que l’any passat i el doble que fa dos anys- i hi participaran 36 entitats. La fira s’allargarà i passarà dels 10 als 12 dies, i se celebrarà del 12 al 23 de desembre.

Concurs als millors ornaments de Nadal

Per primera vegada l’Ajuntament ha organitzat el concurs d’ornamentació i decoració de Nadal en balcons, aparadors de comerços i façanes d’edificis de la ciutat. Es convoquen un total de tres categories (balcons, aparados i façanes) amb l’objectiu de fomentar l’esperit nadalenc i tenint en compte la sostenibilitat i la seguretat en cas que es tracti d’enllumenat. Els qui vulguin participar en el concurs han de presentar fotografies dels guarniments i les il·luminacions properament al web www.bcn.cat/guarneixelteunadal, des del 26 de novembre fins al 19 de desembre.