L’època de la República ja és present al nomenclàtor del Bon Pastor. Una plaça del barri es diu, des de fa uns mesos, plaça de Celestí Boada Salvador, que va ser el darrer alcalde republicà de Santa Coloma de Gramenet i veí del Bon Pastor.

Celestí Boada va néixer el 1902 a Poblenou i el 1926 es va traslladar a viure al Bon Pastor amb la seva família. Llavors, aquest territori pertanyia al municipi de Santa Coloma de Gramenet. Militant d’Esquerra Republicana de Catalunya i afiliat a la Unió de Rabassaires, el 1934 va ser escollit com a regidor del consistori colomenc i del 1936 al 1938 va ser alcalde de Santa Coloma de Gramenet, llavors anomenada Gramenet del Besòs.

Acabada la Guerra Civil, el maig del 1939 va ser detingut, sotmès a un consell de guerra i acusat de rebel·lió militar. La matinada del 18 d’octubre del 1939 va morir afusellat al Camp de la Bota.

Proposta veïnal

A proposta de l’Associació de Veïns i Veïnes del Bon Pastor, una plaça del barri recorda ara Celestí Boada. Aquest indret, al costat de l’actual carrer de Caracas i llavors carretera Fiscal, és molt a prop d’on va viure Celestí Boada entre finals dels anys 20 i principis dels anys 30. “Que ell tingui el seu nom en una plaça que està ubicada molt a prop del lloc on ell havia viscut, molt a prop de l’aire que ell havia respirat, del terra que havia trepitjat, pensem que era del tot adient” diu l’historiador Josep Capsir.