Els cinc blocs de pisos construïts als anys seixanta als carrers del Marbre, de les Diligències i de Can Clos, a la zona més propera al Parc de Montjuïc, tindran finalment ascensors exteriors. El pla, aprovat en el darrer plenari del Districte, estableix dues opcions per a la col·locació d’aquests ascensors en l’exterior dels edificis. Entre les condicions que s’hi estableixen, hi ha la que explicita que les diferents comunitats de veïns s’hauran de posar d’acord per escollir el mateix model d’ascensor i elaborar un projecte conjunt per garantir un resultat unitari.

La col·locació dels ascensors està subvencionada al 50%, però la resta del cost de l’obra l’hauran de pagar els propietaris dels pisos. L’Associació de Veïns de Can Clos busca ara una solució per a aquells que no es podran permetre pagar les quotes extraordinàries corresponents a la seva comunitat. El districte de Sants-Montjuïc té previst convocar un paquet d’ajudes i subvencions de cara a l’any que ve en el marc de la Llei de Barris de La Vinya, Can Clos i Plus Ultra.

Accessibilitat per a molts veïns

La col·locació dels ascensors suposa una millora en l’accessibilitat per a la majoria de veïns del barri, que volten els 70 anys. Ara mateix n’hi ha molts que no poden sortir al carrer sense ajuda. El barri ja va demanar l’any passat la millora de l’accessibilitat en les parades d’autobús, situades en punts que queden fora de l’abast de les persones amb mobilitat reduïda.

El vocal d’urbanisme de l’Associació de Veïns, Juan Ortiz, ha expressat la satisfacció de la gent del barri pels canvis que està experimentant la zona, especialment significatius durant els darrers anys. Els veïns estan satisfets no només per la col·locació dels ascensors en els edificis, sinó també per la recuperació del gimnàs el gener passat i la integració que s’està fent de la zona dins del districte. Ortiz assegura que Can Clos ja no se sent tan aïllat com abans, gràcies al fet que s’estan aconseguint algunes de les millores que fa dècades que demanen.