ANTONI VIVES, regidor d'Hàbitat Urbà "Barcelona és una ciutat que en aquests moments ja està il·luminada. El que hem de fer és que la il·luminació de Barcelona respongui a criteris del segls XXI. Sense renucniar a la idiosincràcia de Barcelona, és una ciutat que de cop i volta no es tornarà una mena d'anunci publicitari. Però aprofitant les noves tecnologies pel il·luminar el que avui dia és fosc, o ple d'ombres. Això és el que volem que passi."
La ciutat té més de 153.000 punts de llum. El nou Pla Director d’Il·luminació vol millorar el nivell llumínic, la uniformitat i l’eficiència energètica de l’enllumenat a la ciutat, adaptant-lo a l’ús dels espais i incorporant la importància d’il·luminar el pla vertical, és a dir edificis i monuments.
El nou pla vol avançar en l’ús de tecnologia LED, però també vol incorporar tècniques de telecontrol i solucions que permetin consolidar Barcelona com una ciutat intel·ligent, una “smart city”.
Al carrer de Galileu, en el tram entre el carrer de Can Bruixa i el carrer d’Europa, al districte de les Corts s’ha creat un projecte que dóna prioritat a les zones de vianants, il·luminant més la vorera que el vial.
L’actuació per la millora de la il·luminació del monument a Mossèn Cinto Verdaguer començarà la setmana vinent, i es preveu que duri fins a l’agost. Es vol treballar l’enllumenat del pla vertical i una remodelació de la il·luminació del monument, incorporant una visió de conjunt amb làmpades i aparells més moderns i eficients.
Imatge actual del monument i al costat com quedarà un cop finalitzi el projecte d’l·luminació
La tercera actuació es farà al tram central de l’avinguda de Josep Tarradellas, entre l’avinguda de Sarrià i el carrer de Calàbria. En aquest punt es vol introduir el concepte de l’enllumenat intel·ligent amb punts de llum amb sensors de presència per incrementar els nivells lumínics quan es detecti que passi algú.