La piscina del Parc la Creueta del Coll obrirà durant la primera quinzena de juliol. Tot i que es va anunciar que ho faria quan la ciutat passi a la fase 3 de la desescalada, aproximadament a finals de juny, des del districte de Gràcia, asseguren que haurà de ser més tard. Un retard atribuït al fet que encara s’està treballant amb les comprovacions del filtratge de l’aigua i s’ha de fer el concurs per la gestió del servei.

El comerç espera un impuls amb l’obertura

Aquest equipament fa dos anys que es va tancar per filtracions d’aigua. Ara les obres han acabat i els comerciants del barri esperen l’obertura de la piscina, ja que pot significar un impuls per tirar endavant. “Des que van tancar-la, van caure bastant les vendes. Jo crec que el comerç pot reactivar-se, els petits comerços que avui en dia necessitem més que mai que aquest barri es reactivi”, apunta David Iván Blanco, propietari de Queviures Dolors.

El pulmó del barri a l’estiu

La piscina de la Creueta del Coll atrau molts visitants a l’estiu i el comerç del barri se’n veu beneficiat. Per això, veuen amb esperança que l’equipament torni a funcionar després d’aquests mesos complicats. És el cas de la Mercè Salom, de la guingueta del parc, que explica que per ella és vital la piscina. Ara, preveient l’obertura, ja pensa en si cal contractar més personal, ho fa amb prudència, ja que “fa 2 anys vam tenir la desgràcia que ho teníem tot muntat, el personal contractat, van dir que no obrien i vam haver d’acomiadar tothom, aquest any estem esperant”. Creu que la piscina “és el pulmó del barri, la gent està desesperada, perquè s’obri ja”.

Dos anys després, la Creueta torna a tenir aigua i la previsió és que durant la primera quinzena de juliol el parc torni a la seva fisonomia habitual.