FREDERIC XIMENO, comissionat d'Ecologia "És un sistema que s'ha provat durant vuit anys a Gènova i a altres ciutats italianes. No hi ha cap ciutat de els dimensions de Barcelona que hagi fet aquesta aposta. Fem ara un cens i aplicarem el mètode durant el 2017. A finals d'any farem un altre cens. Les experiències prèvies plantegen que és un mètode que requereix temps."

Fins ara, el control de població de coloms a la ciutat es feia amb captures, un mètode criticat. L’any que ve, l’Ajuntament deixarà d’aplicar-les sistemàticament i provarà d’introduir pinso anticonceptiu per evitar que aquestes aus urbanes es reprodueixin.

El primer pas serà fer un cens de la població actual de coloms. El 2017 es desplegaran 40 dispensadors de pinso anticonceptiu per la ciutat i es farà seguiment de la prova. A final d’any es farà un nou cens per avaluar-ne el resultat. El comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ja ha avançat, però, que aquest sistema de control “requereix temps” i que “es tindran resultats consolidats en dos o tres anys”.

Ximeno ha explicat que aquest sistema ja s’ha aplicat durant vuit anys a Gènova i també s’ha provat en altres ciutats italianes. Però l’aposta de l’Ajuntament serà pionera perquè fins ara no s’ha dut a terme en cap ciutat de les dimensions de Barcelona.