"Jo sempre dic que el meu cotxe són les meves cames. És veritat que jo camino però camino 500 metres. Llavors agafo la cadira i vinc fins el despatx." La Pilar Díaz té mobilitat reduïda i des del febrer és regidora de l'oposició a l'Ajuntament. PILAR DÍAZ, regidora del PSC "Prèviament a la presa de possessió vaig venir a veure els inconvenients i les barreres que s'havien d'anar eliminant." Una eren els esglaons a la Sala Regent, on se celebren els plenaris, i que es va solucionar amb una rampa elèctrica. Tot i així, ocupa un seient que no és el que li correspon. "El meu company, el Jordi William Carnes, és el titular d'aquest seient i molt amablement ell em va dir que em canviava el lloc perquè jo pogués arribar amb la cadira." Des de la seva cadira de rodes, la Glòria Rognoni dirigeix, des de fa 15 anys, un equip de teatre amb actors i actrius amb discapacitats psíquiques i malalties mentals. GLÒRIA ROGNONI, directora del Grup de Teatre Social de Femarec "Jo estic molt acostumada a ells, i ells estan molt acostumats a mi. Jo tinc un avantatge, jo vaig tenir un accident i vaig en cadira de rodes. La discapacitat és mútua." "Per qui és terapèutic és pel públic que fa aquest canvi de visió. Pensen que venen a veure a persones amb discapacitat i a veure què passa i es queden molt sorpresos." Després de nou mesos d'assaig, l'obra 'I ara', escrita també per Rognoni, s'estrenarà dimarts al Teatre Victòria.

La Pilar Díaz fa anys que està vinculada al món associatiu. Ella és treballadora social i presidenta de l’Associació d’Amputats Sant Jordi, on va entrar a formar part quan li van haver d’amputar una cama a causa d’una mala praxi mèdica. Més tard, Díaz es va afiliar al PSC i ara és secretària de Política Municipal de la Comissió Executiva de Les Corts. Cada dia, arriba a l’Ajuntament amb el seu cotxe privat, i l’aparca en una plaça per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, a tocar del consistori. Tot i que pot caminar, només ho pot fer 500 metres, ja que si camina més, el seu cos li acaba passant factura al llarg del dia.

Abans de prendre possessió del seu càrrec, Díaz va haver de moure’s per la casa gran amb la seva cadira per comprovar quins eren els inconvenients i les barreres arquitectòniques de l’edifici. La més important van ser els esglaons de la Sala Reina Regent, on es celebren els plenaris municipals. Per aquest motiu, s’hi va haver de col·locar una rampa elèctrica.

La Glòria Rognoni va començar al teatre amb Els Joglars. L’any 1976, durant un assaig de l’obra ‘Alias Serrallonga’ va caure d’una plataforma i això li va provocar una lesió vertebral. Però Rognoni va continuar vinculada al món del teatre, i fa quinze anys va començar a dirigir un grup de Teatre Social, vinculat a l’entitat Femarec. Els actors i actrius són persones amb discapacitats psíquiques o malalties mentals. Aquesta setmana són els assajos generals i l’obra, ‘I ara’, escrita també per Rognoni, s’estrenarà dimarts 3 de desembre al Teatre Victòria.