La crida de Pícnic per la República per empaperar la façana de la seu de Movistar a la plaça de Catalunya ha tingut poc seguiment. Tot i així, l’acció s’ha dut a terme aquest dijous a partir de les 19 h. Ha estat una protesta contra l’operadora per col·laborar, diuen, “amb l’opressor” i “acceptar i col·laborar en el tancament de webs, com per exemple la de Tsunami Democràtic”.

Aquest col·lectiu ciutadà s’ha mostrat contrari també al fet que Movistar “cedeixi part de les dades dels seus clients a l’Institut Nacional d’Estadística” per poder fer un macroestudi demogràfic a partir de les dades anònimes” que transmetin els telèfons mòbils de tots els usuaris de Movistar, Vodafone i Orange. L’INE sabrà quantes línies hi ha connectades a cada antena de telefonia, a cada hora, durant vuit dies concrets. Amb el lema “Aquesta empresa ens espia”, han mostrat la seva disconformitat en relació amb la decisió de Movistar de col·laborar en aquest estudi.

En alguns dels cartells que els assistents a la protesta han fet servir per empaperar el centre Movistar, també es podia llegir “En aquesta empresa es retiren els polítics jubilats”, un retret contra l’operadora per, segons asseguren, “contractar els polítics espanyols” un cop abandonen la seva carrera.

Tot i la manca de seguiment, la botiga de Movistar ha tancat les portes hores abans de l’horari habitual i ha hagut de posposar una xerrada que tenia programada per a la tarda de dijous.