vacuna covid

(ACN) Pfizer ha comunicat al Ministeri de Sanitat que la remesa de vacunes que s’havia compromès a lliurar aquest dilluns arribarà finalment dimarts, segons ha informat el ministeri. En un comunicat, Pfizer Espanya ha explicat que la seva fàbrica de Puurs, situada a Bèlgica, la va informar diumenge a la nit del retard en l’enviament a vuit països europeus, entre els quals l’Estat espanyol. La farmacèutica apunta a un problema en el procés de càrrega i enviament, que ja està resolt.

Segons la companyia, la pròxima entrega de vacunes a l’Estat “es retardarà unes hores i arribarà a Espanya dimarts, 29 de desembre, per continuar vacunant a tot el territori nacional”.

Illa treu importància a l’endarreriment

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, treu importància a l’endarreriment de Pfizer. La companyia farmacèutica li va notificar diumenge a darrera hora de la tarda que s’havia produït una “incidència logística”, però assegura que les dosis arribaran de Bèlgica aquest mateix dilluns. “Han d’estar disponibles demà (dimarts) en els punts d’entrega” de les comunitats autònomes, ha assegurat el ministre.

L’entrega, cada dilluns

Tal com va decretar la Generalitat, cada dilluns arribarien noves dosis al territori, i seria dimarts que es començarien a administrar. Un procés que s’anirà repetint fins a complir el primer termini establert en el pla de vacunació: arribar al març amb usuaris i treballadors de residències vacunats.