L’Escola el Turó del Cargol aquest curs ha iniciat una col·laboració amb el Club de Petanca Amics de Gràcia. Durant un dia a la setmana i cada quinze dies l’alumnat de 4t, 5è i 6è de primària dedica la classe d’educació física a aprendre a fer rodar les boles a les pistes de petanca del barri, als Jardins de Menéndez Pelayo.

La iniciativa va ser idea del centre educatiu, que acostuma a fer activitats per relacionar l’alumnat amb l’entorn i les entitats i veïns de la Salut. Les encarregades de fer les classes de petanca són el grup de dones del Club de Petanca Amics de Gràcia, que han vist en aquest projecte una oportunitat per donar continuïtat a aquest esport al barri.

Tenim jugadores que tenen 80 anys, necessitem un relleu, i aquest relleu s’ha de fer ensenyant a jugar a petanca
Elsa Cardona, Club de Petanca Amics de Gràcia

Les classes podrien significar el relleu del club

L’Elsa Cardona, del Club de Petanca Amics de Gràcia, està al capdavant del projecte. Ella, juntament amb les seves companyes, estan a l’equip femení i ho compaginen amb aquestes classes, que esperen que es vagin ampliant amb la participació d’altres escoles, ja que podrien significar el relleu del club on hi ha molta gent gran, tot i que en actiu. Expliquen que tenen jugadores de vuitanta anys, “necessitem un relleu, i aquest relleu s’ha de fer ensenyant a jugar a petanca”.

petanca escola turo cargol

A les sessions ensenyen a la canalla les bases per començar a jugar a petanca, a agafar bé la bola i a fer llançaments. De fet, des de l’escola van trobar que era un bon esport per practicar la precisió, punteria, equilibri i competitivitat amb un esport que no es practica habitualment i a la vegada que es relacionin infants i gent gran. Per Sandra Garibaldi, la mestra especialista en educació física del Turó del Cargol “es tracta d’interaccionar amb el barri i amb el col·lectiu de gent gran; es crea una relació molt bonica entre nens i gent gran”.

Es tracta d’interaccionar amb el barri i amb el col·lectiu de gent gran; es crea una relació molt bonica entre nens i gent gran
Sandra Garibaldi, especialista educació física Escola Turó del Cargol

L’alumnat també està content d’iniciar-se en la petanca, alguns ja hi havien jugat en algun ocasió i altres tot just comencen, però les dones del club ja han vist que alguns apunten maneres. Per això ja estan pensant en la possibilitat de crear una secció infantil i de convidar-los a participar en alguns torneigs.