Vacunació Sensellar Arrels

El Departament de Salut està preparant la vacunació de les persones sense llar vacunades amb Janssen i que rebran una segona dosi de Pfizer. La vacunació d’aquest col·lectiu vulnerable es farà de la mateixa forma que la primera dosi, a través d’accions comunitàries. En aquests casos, no se’ls podrà citar de la forma habitual i caldrà reprendre els circuits establerts al territori amb les xarxes comunitàries per intentar tornar-los a captar.

Entitats com Arrels Fundació, la Creu Roja o les parròquies contactaran amb el personal sanitari dels centres d’atenció primària per buscar un dia per administrar la dosi de reforç. Els professionals sanitaris es desplaçaran aquell dia als diferents espais habilitats per vacunar les persones que dormen al carrer. Salut calcula que 850 usuaris que van rebre la dosi de Janssen no tenen identificació sanitària (CIP), com és el cas de les persones sense llar.

Segona dosi de Pfizer sis mesos després de la primera

A Barcelona, la dosi única de Janssen es va començar a administrar a les persones sense llar a principis de juny. Entitats com Arrels Fundació van vacunar desenes de persones sense importar-ne l’edat o la manca de documentació. Altres espais com l’Hospital de Campanya de la parròquia de Santa Anna també van punxar la dosi de Janssen als sensellar.

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, va acordar l’administració a partir del 15 de novembre d’aquesta dosi de record per als vacunats amb Janssen, almenys tres mesos després d’haver rebut la dosi única, però amb vaccins com Pfizer o Moderna, amb fórmula ARN missatger.