D'aquesta manera el Manuel ha volgut plasmar les vivències personals que l'han dut al carrer. Ell és un dels 11 participants del primer taller de curtmetratges realitzat per persones sense sostre. MANUEL PANADERO "Eso no se puede llevar escondido, porque te hace mucho daño. Es así de sencillo." Tots provenen de diferents centres d'acollida de Barcelona. Durant dos mesos tres artistes els han ajudat en tot el procés de creació. El resultat de tot plegat són aquests autoretrats, que, diuen, els han permès afrontar la situació en què es troben d'una altra manera. "Para mí, es una experiencia que nos ha devuelto años atrás. Nos ha abierto los ojos, viendo que la vida sigue adelante." Aquesta és la primera vegada que es fa el taller. Mai fins ara no s'havia treballat amb aquest col·lectiu. GLÒRIA SIT, responsable del projecte "El que volem és que tota aquesta projecte serveixi perquè puguin agafar reponsabilitat amb una activitat, puguin voler fer-ho per ells mateixos." Els curtmetratges es podran veure a través del web de l'Obra Social La Caixa. Els participants esperen que la seva feina servexi per a alguna cosa més. BERNAT ALEIXANDRE "Que la gente vea que estar en la calle no es algo bonito y que se pasa muy mal."

Els participant del programa Art per a la Millora Social han assegurat que han fet un gran treball personal per explicar als altres la situació en què es troba en un curtmetratge. Els 11 sense sostre de Barcelona han tingut l’ajuda de tres especialitstes en videoart, que els han aportat eines per a l’elaboració del projecte i eines per mirar al futur amb més autoestima i confiança, segons ha explicat Glòria Cid, responsable de la iniciativa.

Cid s’ha mostrat molt  satisfeta dels resultats i ha assegurat que l’elaboració dels curtmetratges ha permès als participants dels vídeos portar a terme un treball artístic i personal molt intens, al llarg dels 15 mesos en què s’han desenvolupat les gravacions.

L’èxit dels curtmetratges com a eina d’integració social ha protat a l’Obra Social La Caixa a reprogramar el projecte a diferents ciutats de l’Estat, així com també a la resta de capitals catalanes.