A l'exterior, un ampli dispositiu de seguretat dels Mossos i, just davant d'un dels accessos del camp, tot precintat. En aquesta vorera, en dies de partit hi aparquen els motoristes, però avui no ho han pogut fer. Mentrestant, els aficionats van arribant al Camp Nou. Han vingut tres hores abans del partit assabentats de les mesures de seguretat. Puntualment, a tres quarts de sis, l'estadi ha obert portes. Cap aficionat no ha travessat el recinte exterior sense haver passat l'escorcoll. Alguns, la majoria estrangers, han hagut de fer marxa enrere. Portaven motxilla i no els han deixat entrar. L'única solució que oferia el club era treure els objectes que es vulguessin guardar i llençar la motxilla a la brossa. Ara la feina és dels escombriaries, que han d'anar buidant les papereres per evitar que s'hi acumulin les motxilles. Els registres s'ha fet fins l'últim moment als accesos al camp. Fins i tot, s'ha registrat un autobús.

Els accessos a l’estadi s’han obert a les 17.50 h, tres hores abans de l’inici del partit que ha enfrontat el Barça i la Roma en la Lliga de Campions. Per accedir al recinte de l’estadi, els espectadors han hagut de mostrar l’entrada o l’abonament de temporada, i no s’hi ha pogut accedir amb bosses grans, motxilles o ronyoneres. De fet, els qui desconeixien la mesura han hagut d’abandonar les motxilles a les portes del camp.

Des de les 16 h s’ha delimitat el perímetre de seguretat entre l’avinguda Diagonal, la Gran Via de Carles III, l’avinguda de Madrid i el carrer d’Arístides Maillol. Cap a quarts de set del vespre, el trànsit s’ha començat a congestionar a l’avinguda de la Diagonal.

Els Mossos d’Esquadra han recomanat fer servir el transport públic per accedir a l’estadi, i han reforçat els efectius uniformats al metro, especialment a les estacions properes al camp. De fet, els aficionats de la Roma han omplert les andanes de l’estació de la plaça de Catalunya de l’L3 al vespre.

L’operatiu, en marxa des de primera hora

A primera hora d’aquest dimarts ja s’han començat a aplicar les mesures de seguretat que els Mossos d’Esquadra i el Futbol Club Barcelona han adoptat per garantir la seguretat per al partit contra la Roma. Des de les vuit del matí ha quedat prohibit l’aparcament a tot el perímetre del Camp Nou, així com dins del recinte per als no abonats.

A més dels cotxes, s’han retirat els contenidors d’escombraries del recinte i s’han tallat alguns carrers del voltant. Aquestes accions formen part de l’operatiu coordinat entre els Mossos d’Esquadra i la seguretat del club, que preveu diverses mesures de seguretat.

Alguns dels veïns que aquest matí passejaven pels voltants de l’estadi han explicat a BTV que troben encertat que s’hagi posat en marxa un dispositiu amb mesures de seguretat excepcionals. Tanmateix, han reconegut que estan acostumats al moviment que genera un partit important al Camp Nou.