La comunitat ucraïnesa ha tornat a sortir als carrers per denunciar la guerra de Rússia. Aquest diumenge, 10 d’abril, han realitzat una performance a la Rambla per condemnar els atacs russos a la població civil.

Una trentena de persones s’han estirat al terra amb les mans lligades per representar i retre homenatge a les persones innocents que han mort des de l’inici de l’atac rus contra Ucraïna, el 24 de febrer. Altres participants els envoltaven amb diferents pancartes, entre les quals una de “No a la guerra”, mentre un pianista interpretava algunes melodies.

Des de l’inici dels atacs, la comunitat ucraïnesa s’ha manifestat contra l’atac de Rússia. Els manifestants han reclamat la desmilitarització i la necessitat de realitzar una negociació dialogada.

Continuen els atacs a civils

Entre els atacs més recents, aquest divendres, 8 d’abril, dos míssils van impactar contra una estació de tren a la regió de Donetsk. En aquest espai hi havia centenars de persones. Segons ha informat el governadors de la regió, Pavló Kirilenko, ha detallat que 38 persones van morir a l’acte i 12 més van acabar morint poc després a l’hospital. També va advertir que la xifra de víctimes podria augmentar, ja que hi havia 98 persones ingressades a l’hospital: 16 nens, 46 dones i 36 homes.

En els darrers dies, les autoritats ucraïneses i altres països occidentals han advertit que aviat podrien intensificar-se els atacs russos a la regió del Donbass. Per aquest motiu, milers de persones han fugit de la zona.