Veïns i comerciants de Vallvidrera, a Sarrià – Sant Gervasi, es queixen de la falta d’aparcament al centre del barri, on estan situats la majoria d’habitatges i comerços. Un problema que reivindiquen fa tres dècades però que enguany ha empitjorat. Per això demanen que es recuperi el projecte del pàrquing soterrat a la plaça de Pep Ventura, que es va intentar tirar endavant el 2012 però que l’Ajuntament va descartar perquè no se’n van vendre prou places.

100 places d’aparcament eliminades

En aquest últim any, l’Ajuntament ha eliminat un centenar de places d’aparcament al centre de Vallvidrera per diversos motius, entre els quals hi ha la millora de la mobilitat. S’han eliminat aparcaments al carrer de Mont d’Orsà, al de les Alberes i al de Guerau de Liost. A més, fa uns mesos es va tancar el pàrquing a l’aire lliure que havia habilitat l’Ajuntament l’any 2013 al carrer de la Drecera de Vallvidrera, ja que es tractava d’un solar privat.

Un pàrquing soterrat, la solució veïnal

Des de l’Associació de Veïns de Mont d’Orsà-Vallvidrera demanen que es reprengui el projecte del pàrquing soterrat a la plaça de Pep Ventura, que es va intentar tirar endavant l’any 2012 i preveia més de 100 places d’aparcament: “Demanem que es reactivi el pàrquing perquè pugui aparcar bé la gent que viu al centre, així com també la gent que ve a comprar.” reivindica la Shilpa Baliga de l’entitat veïnal.

Plaça de Pep Ventura on els veïns reclamen un pàrquing soterrat

Falta de places d’aparcament públiques i privades

Els veïns es troben amb problemes per estacionar el seu vehicle: “No trobo lloc per aparcar, he d’estacionar a quatre carrers i tampoc no hi ha places de pàrquings disponibles per llogar”, es queixa Diana Domínguez. Els veïns expliquen que la manca d’aparcament en un barri com Vallvidrera, on l’orografia és molt pronunciada és un problema, sobretot per a la gent gran.

Hi ha clients que no paren o no venen per por que els multin. ”
Mercè Pérez, comerciant de la plaça de Vallvidrera

Els comerços es queixen que els clients no poden aparcar per anar a comprar tranquil·lament. Per això hi ha molts que acaben aparcant en doble fila i les multes són habituals: “Hi ha clients que no paren o no venen per por que els multin, llavors la gent se’n va a comprar a Sant Cugat o al centre de Barcelona”, explica Mercè Pérez, comerciant plaça de Vallvidrera. L’associació de comerciants assegura des de fa temps que manca d’aparcament els està perjudicant i alerta que algunes botigues han tancat. “Eliminen les poques places d’aparcament que tenim però no donen una alternativa, per això s’hauria de fer el pàrquing de Pep Ventura”, afirma també Daniel de Simon, president de l’Associació Comerciants Vallvidrera.