“Avui és un dia de celebració, però també d’autocrítica com a institució i societat”

, ha dit Colau en l’acte al Saló de Cent, després de lamentar que en la promoció d’enguany no hi hagi dones. L’alcaldessa ha assegurat que són “molt competents en prevenció i seguretat” i ha explicat que si no hi ha dones en la nova promoció és perquè se n’hi van presentar molt poques. Per això, ha adoptat el compromís i ha instat els presents a fer “difusió” perquè en noves convocatòries se’n presentin més.

En l’acte, s’ha lliurat una medalla de bronze pels 25 anys de servei a la infermera Àngela Mayneris, que ha destacat que s’ha sentit “una més” al cos. “És un món desconegut, i nosaltres mateixes ens posem la barrera i ens pensem que no ho podem fer”, ha admès a betevé, i ha afegit: “És cosa de mentalitzar-te, saber que ho pots fer igual o millor i lluitar per fer-ho.” Salvador Ferran, bomber jubilat, ha dit que la incorporació de dones al cos “va donar una visió molt diferent”. “La dona té una altra forma de gestionar l’emergència”, ha reconegut.

La nova promoció de Bombers de Barcelona la formen 59 membres, amb una mitjana d’edat de 33,61 anys. Gairebé la meitat tenen estudis superiors. A banda dels galons als nous membres, en l’acte al Saló de Cent coincidint amb la festa patronal, Sant Joan de Déu, s’han lliurat 79 medalles d’argent i set de bronze per als 35 i 25 anys de servei, i cinc medalles de bronze al mèrit a tres bombers i dos agents de la Guàrdia Urbana per una intervenció l’octubre del 2016.