L’Avalot ha elaborat un informe en què queda palès que aquells joves que han invertit el seu temps a formar-se veuran perjudicada notablement la seva pensió el dia de demà, penalitzats per incorporar-se més tard al mercat de treball. Per evitar-ho, tot tenint en compte que les condicions que ofereix el mercat laboral no són millors pel fet d’haver accedit a aquesta qualificació superior, la UGT demana que els anys d’estudis postobligatoris se sumin als anys de cotització efectiva.

En concret , proposen que els graus mitjans de formació professional tributin un any, i dos anys els graus superiors. Els estudis universitaris cotitzarien el mateix que tres anys de feina. Els joves de la UGT assenyalen que ja hi ha hagut reconeixements semblants, com els dels homes que feien la mili: a l’hora de jubilar-se, se’ls comptava el període de temps que havien passat a l’exèrcit.

Amb aquest proposta, l’Avalot pretén corregir la diferència que hi ha actualment entre un jove que s’incorpora al mercat laboral als 19 anys i que als 65 cobraria el 100% de la pensió, en front del jove que es forma i s’hi incorpora als 30. En aquest cas, als 65 anys només cobraria el 82% de la seva pensió i, si volgués jubilar-se amb el 100%, hauria de treballar 1 any i 10 mesos més.