toc de queda

La pròrroga del toc de queda en 176 municipis depèn del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’alt tribunal haurà de decidir en les properes hores si avala allargar el confinament nocturn fins al 20 d’agost, tal com ha plantejat el govern.

Comença la vacunació dels adolescents

Aquest dimecres també ha començat la campanya de vacunació dels adolescents de 12 a 15 anys. La secretària de Salut Pública de Catalunya, Carmen Cabezas, ha afirmat en roda de premsa que hi ha cites disponibles per vacunar-se contra la covid i ha recordat que aquesta “és la fita més important de l’estiu”.

2.279 casos de covid als festivals del juliol

Salut també ha fet públics els resultats del seguiment de casos de covid-19 entre els assistents als festivals Vida, Canet Rock i Cruïlla. Segons les dades del departament, en els 14 dies posteriors a la celebració d’aquests grans esdeveniments es van detectar 2.279 positius per covid-19 entre el públic, 842 més dels esperats.

Acord perquè torni el públic als estadis

També aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que els esdeveniments esportius massius durant el mes d’agost tindran un aforament màxim del 40 % si es fan en espais a l’aire lliure, i d’un 30 % si es fan en interiors. És una de les mesures acordades en el Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres, en què es troben el Govern espanyol i les comunitats autònomes, per frenar els contagis per coronavirus.