El servei de pediatria del CAP la Sagrera es traslladarà provisionalment als centres d’atenció primària de Maragall i de Casernes durant els mesos d’estiu, per cobrir l’època de vacances. Ho han explicat als veïns en una reunió els responsables de l’Ajuntament, l’Institut Català de la Salut (ICS), el Consorci de Barcelona i la direcció del CAP. Segons l’ICS, que gestiona el centre, el servei tornarà a la Sagrera a partir del setembre.

Els veïns denuncien manca de pediatres al CAP des de mitjans de març i temen que el servei s’acabi suprimint del centre, un supòsit que l’ICS desmenteix. Els responsables del CAP reiteren que tenen problemes per cobrir les baixes i vacants perquè no hi ha pediatres a l’atur i neguen que tinguin intenció de tancar el servei.

Segons els veïns, actualment només una de les quatre places del CAP la Sagrera està coberta i s’ha contractat una altra doctora que hi dona servei uns dies al mes. Per intentar resoldre la situació, els responsables del centre han posat sobre la taula una solució provisional per als mesos d’estiu, en espera que al setembre es reincorpori una pediatra que actualment està de baixa i poder cobrir la resta de vacants. De moment, al juliol s’hi incorporarà un altre metge infantil que treballarà a l’atenció primària tres dies a la setmana.

Els veïns, però, consideren que aquesta solució és “un pegat” i asseguren que “estan desencantats”, tot i que volen veure si al setembre recuperen el servei de pediatria complet. Mentrestant, asseguren que han iniciat una campanya d’implicació dels diferents agents del barri, sobretot AMPA, per recollir signatures i reclamacions i fer-les arribar a l’Administració. Segons els responsables de l’ICS, els usuaris del CAP han abandonat la reunió abans que s’acabés.