Per evitar interferir en el trànsit de la ciutat, els ciclistes han aprofitat els carrils bici existents, identificats amb una samarreta vermella que s’ha repartit de franc al punt de sortida.

Trenta anys de VIH

Els primers cinc casos de Virus de la Immunodeficiència Adquirida (VIH) van diagnosticar-se als Estats Units, el juny de 1981, en observar que els afectats patien d’una sèrie de símptomes, com un tipus de càncer de pell, pneumònies i altres infeccions. Els científics Robert Gallo (Els Estats Units) i Luc Montagier (França) van detectar i estudiar la malaltia que desenvolupava el virus, la Síndrome de la Immunodeficiència Adquirida o sida.

Malgrat que fa trenta anys de la descoberta, la sida continua sent un problema de salut pública a tot el món, sobretot als països en vies de desenvolupament, que amb prou feines reben tractaments per mantenir la malaltia sota control. Mentre que, el 2009, 5,2 milions de persones infectades van tenir accés als antiretrovirals, 10 milions -el doble- no van disposar d’aquests fàrmacs., segons l’Organització Mundial de la Salut.