D'aquesta manera, estirats a terra, els participants a la marxa han tallat els carrils principals de la Gran Via. Així han volgut mostrar els efectes nocius de la contaminació que generen els vehicles. No s'han aixecat fins que els cotxes han parat els motors. El trajecte de més de dos quilòmetres de recorregut ha comptat amb més accions reivindicatives, s'han aturat davant l'hospital del Sagrat Cor i del CAP de Manso i han llegit un manifest en contra les retallades en sanitat. La marxa s'havia de fer el 19 de desembre però, la Junta Electoral ho va prohibir per les eleccions generals del dia 20. A les 12 s'han concentrat davant l'hospital Clínic i des d'aquí han començat la mobilització que té un doble objectiu: reclamar polítiques que garanteixin una salut pública i gratuïta i demanar noves mesures en matèria de mobilitat que apostin per la sostenibilitat. ALBERT GARCIA, portaveu dels Amics de la Bicicleta "S'ha de dir clar a Barcelona sobren cotxes i el cotxe mata, no només perquè atropelli o hi hagin accidents és que la contaminació que provoca està matant a moltes persones." La marxa del conseller de Salut, Boi Ruiz, dóna esperances als manifestants, que creuen que el nou titular d'aquesta cartera, Toni Comín, retirarà algunes mesures. ENRIC FELIU, portaveu Marea Blanca "Haurà de suposar un canvi d'elements directius en l'administració catalana i això de principi ja seria positiu el que passa que veurem si es queda en paraules o és de veritat un canvi" "Llistes d'espera, tancament de sales, de quiròfans, cues inmenses a urgències, penso que tenim dret a una sanitat molt millor." Les 200 persones que han participat de la marxa ho han fet en bicicleta, però també a peu.

La marxa ha sortit a les 12 h de l’Hospital Clínic i ha avançat durant més de dues hores fins al Centre d’Atenció Primària de Manso. El recorregut, de dos quilòmetres, ha provocat algunes incidències en el trànsit, sobretot al carrer d’Aragó i la Gran Via, de la qual s’ha tallat el tronc central durant una estona. En aquests punts, els manifestants s’han estirat a terra per denunciar la contaminació que hi ha a les dues vies i han demanat mesures per potenciar l’ús del transport públic i sostenible. Per això, la majoria dels assistents han circulat en bicicleta, en patinet o a peu.

El punt d’inici i final tampoc no ha estat casual perquè la marxa s’ha fet en defensa de la salut pública i gratuïta. Així ho han posat de manifest als textos que s’han llegit tant davant del Clínic com de l’Hospital Universitari Sagrat Cor, al carrer de Viladomat.

La mobilització estava prevista pel 19 de desembre, però la junta electoral la va suspendre perquè era la jornada de reflexió de les eleccions generals de l’endemà. Els col·lectius organitzadors es van reunir i van decidir traslladar aquesta activitat reivindicativa a aquest dissabte. Entre les entitats participants hi ha la Marea Blanca i la Federació de Veïns i la Plataforma per la Qualitat de l’Aire.