Imatge del nou hospital de dia de Vall d'Hebron, que s'utilitzava per a pacients amb coronavirus
(ACN).- El pavelló del Centre Esportiu Municipal Olímpics Vall d’Hebron, que s’havia habilitat com a ampliació de l’hospital per tractar pacients amb coronavirus, s’ha transformat en un hospital de dia polivalent per a persones sense el virus, un cop la pressió assistencial ha baixat. L’objectiu és iniciar un període d’adaptació a una nova normalitat amb la màxima seguretat per als pacients, tot recuperant activitats assistencials que es van deixar de realitzar per evitar contagis de covid-19. El Pavelló Salut Vall d’Hebron és fruit de la col·laboració amb l’Ajuntament i la Generalitat. L’habilitació acabarà amb el decret de l’estat d’alarma, però s’estan preveient fases esglaonades, tenint en compte el moment de la possible activació dels usos esportius.
La subdirectora assistencial del Vall d’Hebron, María José Abadías, ha remarcat que s’ha decidit convertir el pavelló en hospital de dia polivalent precisament per garantir la màxima seguretat dels pacients. “Encara no podem retornar completament a un hospital no covid-19, ja que tenim pacients amb aquesta patologia i pot haver-hi un repunt de casos”, ha afegit.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha indicat que es posa el pavelló a disposició de l’hospital fins que s’aixequi el decret d’estat d’alarma, perquè pugui continuar oferint un servei eficaç i de qualitat.

En aquest espai es fan a partir d’ara tractaments i atenció ambulatòria que no precisen ingrés hospitalari, com ara teràpies d’infusions intravenosa amb antibiòtics, teràpia substitutiva amb gammaglobulina en immunodeficiències primàries, teràpies biològiques per a patologies com la psoriasi, tractaments neurològics, i proves d’al·lèrgia o teràpies amb bombes d’insulina per a diabètics.