Els agents de la unitat marítima de la Guàrdia Urbana preparen a la llanxa que tenen amarrada al Port Olímpic tot el que necessiten per iniciar la seva patrulla. CARLES REYNER, intendent Guàrdia Urbana "Nosaltres entenem que la gent arriba i és a la platja i a la sorra, però després es banya i necessita intervenció d'una protecció nostra a dos bandes, tant a la platja, com a la sorra." De fet estan constantment en contacte amb els agents de terra. Per vigilar tant carteristes com venedors ambulants, el punt de vista que es té des de la llanxa és essencial. CARLES REYNER, intendent Guàrdia Urbana "Qualsevol tipus d'activitat que es pugui fer il·legal, o un tema de seguretat ciutadana es veu amb molta més claretat. La platja fa com una graderia, està com més alta a la part de darrere que la part de davant, i des del passeig marítim o des de darrere de la sorra no es veu amb claretat totes les situacions, des d'aquí nosaltres podem veure amb molta facilitat totes les situacions." Vigilància a banda, els agents també realitzen tasques de socorrisme a banyistes i surfistes i evitar els salts des dels espigons. Estan coordinats amb la Creu Roja, però l'alta capacitat de resposta que dóna la llanxa permet actuar més ràpidament: de l'Hotel Vela a la platja de Fòrum, a 24 nusos de velocitat, uns 45 quilòmetres per hora, tarden poc menys de 6 minuts. La unitat de patrullatge marítim mantindrà el servei fins que disminueixi l'afluència de banyistes, cap a finals de setembre.

El nou servei està en contacte amb els efectius que són a la sorra, i així fan una vigilància més exhaustiva del que passa a les platges. També estan en contacte amb la Creu Roja per l’alta capacitat de resposta.

El servei, que va començar a funcionar al mes de juliol, es mantindrà en actiu fins al 30 de setembre, moment en què calculen que haurà baixat l’afluència de banyistes al litoral barceloní.