Bugaderia acidH

Dincat, FECETC, CETIP i FEACEM Catalunya han presentat per primera vegada un acord conjunt amb diverses propostes per exigir a les administracions catalanes la viabilitat dels centres especials de treball (CET) davant la situació d’emergència que ha provocat el coronavirus. Exigeixen protecció dels llocs de feina de les persones amb discapacitat davant l’impacte de la crisi econòmica. El sector considera que s’ha d’actuar amb urgència perquè “la recessió econòmica serà devastadora amb el col·lectiu” i demanen a l’Administració mantenir els ajuts existents per a la inserció laboral.

Reclamen el pagament dels deutes del 2019

Les patronals demanen dotar de liquiditat els CET amb, per exemple, el pagament dels comptes endarrerits del 2019 o una bestreta del 70 % de les subvencions per “poder fer el pagament de les nòmines del col·lectiu”. A la vegada exigeixen a la Generalitat la constitució d’una taula de diàleg per revisar la normativa actual i definir actuacions que garanteixin la viabilitat econòmica dels CET.

El mateix sector coincideix en la necessitat d’incrementar, durant aquest 2020, les subvencions del salari mínim interprofessional fins al 50 i el 75 %, segons les dificultats d’inserció laboral, per a l’ocupabilitat de les persones amb discapacitat.