Clàssics i originals, amb motius florals, coloristes... Hi ha barrets per a tots els gustos i de totes les mides, tant hi fa el sexe o l'edat. Ni la crisi és una excusa perquè n'hi ha de ben econòmics. Avui tocava sortir al carrer amb el cap ben guarnit. La passejada amb barret és una manera de donar la benvinguda a la primavera, però sobretot de reivindicar aquest complement. I un cop es deixa la vergonya a casa, hi ha qui s'ha atrevit fins i tot amb un parasol. La invasió de barrets ha despertat la curiositat de molts. Els que no en duien, han trobat a faltar alguna cosa al cap i han optat per improvisar. Durant anys molts barrets s'han quedat a l'armari, però ara viuen un ressorgiment. En aquesta convocatòria han participat unes 500 persones, el doble que l'any passat. Però el gran èxit d'aquesta passejada és que molts dels que han començat sense barret, han acabat amb un.

Amb ales amples o estretes, engalanats amb cintes o altres ornaments, de llana, palla o feltre, els barrets s’han apropiat del carrer perquè estan de moda i perquè aquest diumenge és el seu dia. Així ho han volgut dues barcelonines, inspirant-se en la tradicional Easter Parade de Nova York.

Les capelleres barcelonines Nina Pawlowsky i Cristina de Prada creuen que és una manera de donar la benvinguda a la primavera. Mentre que a Manhattan, la desfilada avança cada diumenge de Pasqua al llarg de la Cinquena Avinguda, a Barcelona ho ha al llarg de la rambla de Catalunya.