Darrere d’aquesta iniciativa hi ha una comissió ciutadana que ha anat sumant adhesions dia rere dia, que va arrencar abans de l’estiu a través d’Internet. Els organitzadors asseguren que Maragall ha generat amb els anys una “pluralitat d’estimes”, i que és per això que convenia celebrar algun esdeveniment “festiu i distès”, sense protocols ni parlaments, pensat perquè sigui l’homenatjat qui més en gaudeixi.

De fet, s’hi han programat diverses activitats lúdiques, des de partits de futbol fins a un “speaker’s corner”, i s’emetrà també un vídeo amb imatges inèdites i amb música triada pel mateix Pasqual Maragall, que assistirà a la festa. Un dels objectius serà recaptar fons per a la Fundació Pasqual Maragall, que treballa per avançar en la investigació de l’Alzheimer, malaltia que pateix l’expolític.

Tothom qui vulgui acudir-hi, podrà fer ús de l’autocar llançadora que, a les 11 h, recollirà els qui hagin arribat en tren fins a l’estació de Sant Quirze de Besora. Al migdia està prevista una foto de grup i, posteriorment, un dinar de pícnic. A la tarda, serà el torn de la música i la màgia en directe. Per inscriure-s’hi cal omplir un formulari al web creat per a l’ocasió. El preu és de 15 euros.