La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat que els esdeveniments esportius massius durant el mes d’agost tindran un aforament màxim del 40 %, si es fan en espais a l’aire lliure, i d’un 30 % si es fan en interiors. És una de les mesures acordades en el Consell Interterritorial de Salut d’aquest dimecres, en què es troben el Govern espanyol i les comunitats autònomes, per frenar els contagis per coronavirus. Cap dels governs autonòmics no ha votat en contra de la mesura, que afectarà sobretot els partits de futbol i de bàsquet, que començaran aquest mes d’agost.

La mesura estarà en vigor, per ara, del 13 d’agost, que és quan comença la Lliga de Futbol Professional, fins al 29 d’aquest mateix mes. Aleshores, Sanitat i comunitats autònomes es tornaran a reunir per debatre si mantenir o actualitzar la mesura. El Govern espanyol volia, abans de l’estiu, que de cara a la propera temporada esportiva es permetés l’aforament complet als recintes esportius, però la cinquena onada de la pandèmia per la covid-19 ha trastocat els plans de l’executiu central.

L’acord només ha rebut l’abstenció d’una comunitat autònoma. Aquest aforament haurà de respectar, en qualsevol cas, la distància d’un metre i mig entre assistents.

Decàleg per a la seguretat als estadis

En concret, el Consell Interterritorial ha aprovat un decàleg de mesures que recullen també, per exemple, com ha de ser l’organització dels esdeveniments, l’esglaonament dels accessos i sortides dels recintes, l’ús obligatori de la mascareta i la prohibició de menjar o beure (només es permet consumir aigua). Tampoc no es permet fumar i es demana una ventilació “adequada i suficient” en els espais interiors. “És molt important l’acord. Serà ben rebut i de màxima importància per a les entitats esportives i per al públic assistent”, ha celebrat la ministra Darias.

La titular de Sanitat ha afegit que, en el cas del futbol, “preferentment” els assistents seran abonats i locals, amb l’objectiu d’evitar el màxim la mobilitat.

betevé està treballant per actualitzar la informació.