El debat, que tindrà lloc divendres, a les 21.30 h, al Casino l’Aliança del Poblenou, serà innovador pel que fa al format, que permetrà que el públic formuli en directe vuit preguntes als candidats.

Però no només els assistents podran influir en la direcció que prengui l’acte. Els usuaris de la xarxa social Twitter poden triar, durant els dies previs al debat, quin és l’assumpte de les polítiques municipals que més els interessa. El més votat en serà el tema d’obertura.

[Fes clic a la imatge per votar]

Durant l’acte, els usuaris de Twitter podran proposar preguntes a cada candidat amb les etiquetes #preguntaTrias, #preguntaCollboni, #preguntaFernandez, #preguntaBosch#preguntaColau. Un equip de BTV triarà les preguntes més significatives d’entre les que hagin tingut més repercussió a la xarxa, i se’ls formularan en directe als alcaldables per tancar el debat.

A més, per primera vegada a l’estat i gràcies a un acord amb Twitter i l’empresa especialitzada Flowics, es monitoritzarà el debat paral·lel que es produeixi a Twitter amb l’etiqueta #BTVe15. Una vegada finalitzat l’acte, Barcelona Televisió emetrà un programa especial dedicat a analitzar les reaccions que s’hagin produït a la xarxa pel que fa al volum de tuits i el contingut de les piulades.

Una hibridació de formats

‘El debat de Barcelona’ suposa una hibridació entre el debat que organitza tradicionalment la FAVB i el format televisiu. Estarà moderat pel subdirector d’Informatius de Barcelona Televisió i presentador del ‘BTV notícies migdia’, Francesc Centelles, i hi assistiran els alcaldables de CiU, Xavier Trias; del PSC, Jaume Collboni; del PP, Alberto Fernández Díaz; d’ERC, Alfred Bosch i de Barcelona en Comú, Ada Colau.

El programa que analitzarà les reaccions a Twitter, presentat per la periodista Eva Arderius, inclourà la presència de tres especialistes: Trina Milan, Antoni Gutiérrez-Rubí i Saül Gordillo.

El debat es podrà seguir en directe per Barcelona Televisió, Barcelona FM i el web de BTV. A més s’habilitarà un portal web especial que monitoritzarà en temps real el moviment generat a Twitter amb l’etiqueta #BTVe15.