La cabina del centre de gestió de l’estació de metro de Ciutadella – Villa Olímpica s’ha convertit en una sala de parts improvisada. Una situació sobrevinguda que s’ha produït aquest dimecres quan una dona embarassada que anava cap a l’Hospital del Mar ha notat que se li avançava el part. Aleshores, ha estat atesa per tres agents d’atenció al client que, juntament amb una passatgera, han ajudat a donar a llum el nadó, l’Àngel. La passatgera és inspectora sanitària.

Els fets han passat cap a tres quarts d’11 del matí quan la Cristina, la mare de l’Àngel, es dirigia a l’Hospital del Mar perquè s’acostava el moment del part. Venia de l’estació de Besòs Mar i, un cop a la Ciutadella, s’ha trobat malament. Els treballadors de TMB que l’han ajudada són la Vanesa, la Yolanda i el Rubén, que l’han fet passar a la saleta de control i han avisat el servei d’emergències.

De caure-li el mòbil a la via a ajudar en el part

Aleshores, casualment, s’hi ha apropat una passatgera que explicava que li havia caigut el telèfon mòbil a la via. S’hi adreçava per demanar ajuda en aquesta qüestió, però, en veure la dona de part, s’ha identificat com a inspectora sanitària i s’ha ofert a participar en l’assistència a la dona.

Quan hi han arribat els serveis d’emergència el nadó ja havia nascut i tots dos han estat traslladats a l’hospital, on continuen en bon estat. TMB ha fet pública la notícia i ha aprofitat per felicitar el fill d’una de les treballadores que han ajudat en el part. En Daniel, el fill de la Vanessa, fa 20 anys justament aquest dimecres.