ocellaires ILP Parlament

El Parlament de Catalunya ha donat el vistiplau a tramitar la iniciativa legislativa popular impulsada pels antics ocellaires de la Rambla. L’objectiu és que els declarin Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya i ara, amb aquest tràmit aprovat, ja poden començar a recollir les signatures necessàries. Tenen quatre mesos -ampliables a sis- per aconseguir-ne 50.000. Podran participar-hi les persones majors de 16 anys empadronades a Catalunya.

Conflicte amb l’Ajuntament de Barcelona

La iniciativa impulsada pels antics ocellaires de la Rambla arriba després de mesos de conflicte amb l’Ajuntament de Barcelona. El consistori defensa que les llicències estan caducades, que els paradistes han de marxar i assegura que no ha estat possible arribar a un acord. De fet, a la majoria de les parades ja se’ls ha exhaurit el termini per lliurar les claus.

Els ocellaires, en canvi, creuen que el govern municipal no vol negociar i alerten que gairebé un centenar de persones es quedaran a l’atur si les parades desapareixen. Amb aquesta ILP volen rebatre l’argument del consistori que “ja no responen a un suposat interès general”. Defensen que el darrer cop que van recollir signatures per romandre al passeig, l’any 2011, en van aconseguir 80.000.

A més, afirmen que han rebut el suport dels floristes de la Rambla i dels paradistes de la Boqueria. L’entitat Amics de la Rambla, en canvi, s’oposa que siguin declarats Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya.