Els primers casos de lipoatròfia semicircular a la Biblioteca Agustí Centelles es van detectar a finals de 2011. . Els pares de l'Escola Bressol Municipal El Roure creuen que a partir d'aquell moment l'Ajuntament hagués hagut de tancar el centre. L'Institut Municipal d'Educació ho va fer quatre mesos més tard, després de detectar-hi un segon nen afectat. El 15 d'abril, els pares van sol·licitar que es fessin reconeixements a tots els nens urgentment, amb un increment de casos notable. NÚRIA ZAPATA, mare de l'escola bressol "El dia 7 de maig es va visitar tots els nens i nenes, amb un total de 10 casos de nens i nenes afectats amb lipoatròfia semicircular, tres casos més dubtosos i sis o set treballadores, el 100% de les visitades." L'Ajuntament va ordenar-ne el trasllat, que s'ha fet en tres llocs diferents. Tot i que fonts municipals asseguren que aquesta malaltia és reversible quan es deixa d'estar exposat a les circumstàncies que la causen, a alguns afectats els preocupa que no responguin al protocol que preveu la lipoatròfia. NÚRIA VENTURA, mestre de l'escola bressol "A l'escola bressol no fem moviments repetitius, no estem quiets en camps directament associats a ordinadors i, en canvi, quan sortim d'aquest edifici millorem." Els pares creuen que s'hauria de tancar tot l'edifici de manera preventiva. També demanen més interlocució i informació. Volen que es faci un seguiment de tots els nens, també els que van fer el curs 2011-2012. Tampoc no estan gaire convençuts amb l'informe que els ha mostrat l'IMEB. NÚRIA ZAPATA, mare de l'escola bressol "Ens genera molta més incertesa i el que demanem si us plau és s'aprofundeixi una mica més i si s'ha de contrastar amb altres empreses que es faci, perquè per desgracia aquí a la ciutat de Barcelona hem tingut edificis amb aquesta casuística: Torre Agbar, Gas Natural, UB Raval...." L'Ajuntament admet que de l'estudi que ha encarregat només en té les conclusions provisionals. Però que en tot cas, ni aquest informe ni l'encarregat pels pares demostren una relació causa-efecte entre l'afecció detectada i el centre. Les previsions són tornar a obrir l'1 de setembre. Alguns dels pares de l'escola bressol s'han constituït en plataforma d'afectades per la síndrome de l'edifici malalt. Volen actuar jurídicament contra l'Ajuntament per negligència en no haver tancat l'escola quan es van conèixer els casos de la biblioteca.

Els primers casos de lipoatròfia semicircular a la Biblioteca Agustí Centelles es van detectar a finals de 2011. Els pares de l’Escola Bressol Municipal El Roure creuen que a partir d’aquell moment l’Ajuntament hagués hagut de tancar el centre. L’Institut Municipal d’Educació ho va fer quatre mesos més tard, després de detectar-hi un segon nen afectat. El 15 d’abril, els pares van sol·licitar que es fessin reconeixements a tots els nens urgentment, amb un increment de casos notable. Tots els nens van ser visitats a principis de maig, amb un total de 10 casos de lipoatròfia semicircular -confirmats per l’Ajuntament- i tres casos dubtosos.

L’Ajuntament va ordenar-ne el trasllat, que s’ha fet en tres llocs diferents. Tot i que fonts municipals asseguren que aquesta malaltia és reversible quan es deixa d’estar exposat a les circumstàncies que la causen, a alguns afectats els preocupa que no responguin al protocol que preveu la lipoatròfia. “A l’escola bressol no fem moviments repetitius, no estem quiets en camps directament associats a ordinadors i, en canvi, quan sortim d’aquest edifici millorem.”, assegura Núria Ventura, mestra de l’escola bressol.

Els pares i mares creuen que s’hauria de tancar tot l’edifici de manera preventiva. També demanen més interlocució i informació. Volen que es faci un seguiment de tots els nens, també els que van fer el curs 2011-2012. Tampoc no estan gaire convençuts de l’informe que els ha mostrat l’IMEB. “Ens genera molta incertesa”, diu Núria Zapata. “I el que demanem si us plau és s’aprofundeixi una mica més, i si s’ha de contrastar amb altres empreses, que es faci, perquè per desgracia aquí a la ciutat de Barcelona hem tingut edificis amb aquesta casuística: Torre Agbar, Gas Natural, UB Raval….”

L’Ajuntament admet que de l’estudi que ha encarregat només en té les conclusions provisionals. Però que, en tot cas, ni aquest informe ni l’encarregat pels pares demostren una relació causa-efecte entre l’afecció detectada i el centre. Les previsions són tornar a obrir l’1 de setembre.

Alguns dels pares de l’escola bressol s’han constituït en plataforma d’afectades per la síndrome de l’edifici malalt. Volen actuar jurídicament contra l’Ajuntament per negligència en no haver tancat l’escola quan es van conèixer els casos de la  biblioteca. També demanen que es tanquin els altres serveis del Centre Cívic Teresa Pàmies encara en funcionament. En tot l’edifici hi ha 28 persones afectades.