Una trentena de treballadors de Parcs i Jardins s’han concentrat a la plaça Sant Miquel per demanar una millora de les condicions laborals. La protesta s’ha fet davant de l’edifici de l’Ajuntament, on se celebrava el Consell d’Administració de Parcs i Jardins per decidir el pressupost del 2019. Entre les demandes que el comitè d’empresa posa sobre la taula hi ha la municipalització de tots els serveis i que es reprenguin les negociacions amb la direcció de l’institut.

La presidenta del Comitè d’Empresa de Parcs i Jardins, Sílvia Fitó, assegura que “gairebé a les portes d’unes noves eleccions només s’han municipalitzat els serveis temporals”. Remarca que les intencions que els van expressar des de la direcció de l’institut municipal han quedat “en paper mullat i la plantilla està molt molesta”. Fitó lamenta que els pressupostos del 2019 presentats al consell d’administració no recullen els compromisos de Barcelona en Comú en matèria de contractació de personal ni els augments recollits en el conveni. Per això, demanen que es desbloquegin les negociacions, que diuen que estan aturades per culpa de la direcció de l’institut.

De fet, bona part dels missatges de la protesta han anat dirigits a la presidenta de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, la regidora Janet Sanz. Una de les consignes que s’han cridat ha estat “Sanz, prou mentides, conveni ja”.