MAITE FANDOS, regidora de Gràcia "Necessitem també mirar com poder fer-ho per seguir mantenint el Parc Güell en molt bones condicions i uns entorns, però no podem anar ampliant el pressupost cada any. Per tant, necessitem trobar un ingrés. Aquesta és la proposta, però us he de dir que això no sabem encara si tècnicament és possible. Aquesta és la proposta política que encarreguem des dels districtes. Ara falta que els tècnics ens diguin si és possible."

Aquestes són dues de les propostes que el consistori ha transmès en la Comissió de Treball amb els districtes de Gràcia i d’Horta.

Per ara, s’ha encarregat un estudi per veure si tècnicament és possible tancar part de la zona monumental, tot i que els veïns podrien seguir entrant i sortint del parc sense problemes. L’Ajuntament també estudia la fórmula per fer pagar entrada als turistes, i no als ciutadans.

El tancament del Parc Güell és una iniciativa que ja es plantejar durant el mandat anterior però que es va aturar davant la manca de consens amb les entitats veïnals.