Són una part de la plataforma veïnal formada a corre-cuita per tal d'aturar les obres projectades en aquests terrenys boscosos just a la frontera entre el Parc de l'Oreneta i el carrer de Montevideo. Si bé la zona sempre ha estat qualificada com a edificable, els veïns no creuen que sigui bo afegir pressió urbanística al parc. La constructora Nuñez y Navarro, però, vol cedir a l'Ajuntament, com a contrapartida, la torre Garcini, al Guinardó, i la masia de Can Ripoll, a Sant Gervasi - Galvany, per tal de fer-hi equipaments. CARME PÉREZ, plataforma defensem el Parc de l'Oreneta "De fet diria que matematicament i tecnicament tot està molt lligat per part de l'ajuntament i les institucions ara bé sempre hi ha una força veïnal que crec que s'ha de tenir en compte i en aquest moment crec que l'estem aconseguint aquesta força." EUGENIA MIRÀS, plataforma defensem el Parc de l'Oreneta "240, entre 240 i 250 espècies arbustives i clar tot això ho perdrà la ciutat de Barcelona ho perdrem nosaltres i això contradiu el principi de l'Agenda 21 que ha defensat molt l'Ajuntament." La plataforma ja ha recollit més de 400 signatures en suport de la conservació d'aquesta part del parc. Divendres organitzaran una passejada reivindicativa per mostrar als veïns aquesta zona del Parc de l'Oreneta. En uns dies presentaran un plec d'al·legacions al projecte per mirar d'aturar la construcció dels cinc edificis.

Des de principis de novembre de 2013, l’Ajuntament buscava un acord amb la promotora Núñez i Navarro per recuperar la masia Can Garcini, al barri del Guinardó, i Can Ripoll, al barri de Galvany. Finalment, el consistori ha pactat la recuperació per a equipaments municipals d’aquests edificis a canvi de transferir l’edificació prevista a Can Garcini a un terreny del carrer de Montevideo, a tocar del Parc de l’Oreneta. El projecte preveu la construcció d’una trentena d’habitatges.

La plataforma veïnal Defensem el Parc de l’Oreneta ha començat a mobilitzar-se per aturar el projecte. Consideren que l’acord entre el consistori i la promotora és “inacceptable” i lamenten que el consistori no hagi arribat a un acord amb els veïns. Aquest mateix divendres, 5 de setembre, han convocat una caminada reivindicativa que arrencarà a la plaça de Sarrià i arribarà fins al parc. Dilluns, 8 de setembre, es farà una assemblea a la plaça del Consell de la Vila en què es presentaran i votaran les al·legacions al projecte que s’han redactat durant l’estiu.

A més, la plataforma està recollint signatures de suport al manifest en contra del projecte. Ja s’hi han adherit entitats del barri, ICV, la CUP i la Plataforma Cívica per la Defensa de Collserola, entre d’altres.

Els veïns valoren positivament que es recuperin les dues masies per a l’ús públic però critiquen que a canvi s’urbanitzi i es privatitzi una part del parc. Expliquen que a l’hora de construir la ronda de Dalt es va fer un túnel per mantenir connectats el bosc i la ciutat. Consideren que la construcció al carrer de Montevideo representaria un mur de separació amb el parc.