Nou Barris ha inaugurat la primera de les dues àrees de joc infantil que s’han dissenyat amb criteri inclusiu. L’objectiu és que tots els nens puguin jugar plegats. Per això, en el nou espai -situat a la plaça dels Nou Pins- s’han eliminat les barreres arquitectòniques, s’han rebaixat el nivell dels jocs com ara els puzles i s’hi ha instal·lat un gronxador adaptat per als infants que ho necessitin.

La idea de construir les noves àrees sota aquests criteris va sorgir d’una veïna de Nou Barris. Una mirada que es tindrà en compte a l’hora de fer els nous parcs infantils. “Arran de la proposta d’una veïna vam començar a treballar” en el plantejament “que els parcs infantils puguin ser adaptats i inclusius ”, explica Carolina Recio, consellera portaveu de Nou Barris.

Entendre la diversitat des de petits

Aquest tipus d’instal·lacions permeten que els infants puguin jugar plegats sense tenir en compte les diferències de cadascú.  “És una bona manera des de ben petits de conviure i d’entendre la diversitat, perquè segurament els nens i nenes també es plantegen el per què són els gronxadors tan grans o per què hi ha rampes? – comenta Recio –  i de la mateixa manera també ajudarà els més petits a accedir a tot arreu. És un mirada molt àmplia de la inclusió i de la diversitat”.

En breu s’inaugurarà també una segona àrea de jocs infantils inclusiva al barri de Ciutat Meridiana, que actualment està en fase d’obres. La idea del districte de Nou Barris és que, a partir d’ara, tots aquests criteris estiguin inclosos en el disseny de les futures àrees de joc i que s’estenguin per tota la ciutat.