El Parc Güell ja torna a brillar amb la seva màxima esplendor: les obres de rehabilitació han finalitzat. Ara dos, dels espais més concorreguts, la Sala Hipòstila i la plaça de la Natura, llueixen lliures de tanques i de bastides de construcció. A més, durant aquest agost tan atípic, el nombre de veïns que s’apropen al parc és major que el nombre de turistes. Molts dels visitants conclouen que “el parc està molt buit i s’hi passeja amb molta tranquil·litat”.

Rehabilitació de la pedra, les gàrgoles i els medallons

A la Sala Hipòstila s’hi ha fet una restauració integral del sostre i s’han reparat les fissures i esquerdes que hi havia al trencadís. Per altra banda, també s’han rehabilitat els medallons que hi ha incrustats als sostres i les gàrgoles que coronen el balcó de la plaça de la Natura.

Minuciosa reconstrucció del banc

Al banc que encercla la plaça de la Natura i que ofereix unes vistes privilegiades de la ciutat també s’hi ha treballat. S’hi han reproduït peça per peça totes aquelles parts del revestiment de ceràmica que estaven malmeses. Això sí, la rehabilitació s’ha fet de manera fidel, respectant la forma de les peces originals.

La Font de la Sarva, encara en construcció

Aquest any la Font de la Sarva s’ha aconseguit valorar. Es tracta d’una zona annexa a la Sala Hipòstila que fins ara no era accessible i que en breu ja es podrà començar a visitar. Els treballs de control de la cisterna de la font encara no s’han aturat.