Fonts de B:SM han explicat a BTV que per tal que les escoles puguin visitar el Parc Güell han de fer la tramitació de la reserva. Quan es fa s’acorda un dia i una hora per entrar i  hi ha un marge de 30 minuts per poder accedir al parc . Passat aquest temps es perd la reserva perquè la direcció té normes estrictes d’aforament.

L’Escola El Sagrer va visitar el parc divendres, 5 de juny, i denuncien que es va impedir als nens de P4 que feien la visita esmorzar abans d’entrar. La gestora del parc ho justifica al·legant el retard de l’escola. “De la mitja hora de marge que tenien per entrar, van arribar 25 minuts tard i no se’ls va poder facilitar l’entrada més tard perquè era un dia amb molta afluència”.  Segons B:SM respectar l’aforament “és important per evitar riscos per a la gent i el patrimoni”.

Expliquen que dins el parc no es pot menjar i es va convidar els mestres del centre a fer-ho a qualsevol de les tres zones de pícnic que hi ha fora del parc. Els docents ho van rebutjar perquè no tenien temps d’anar-hi si havien de respectar l’hora acordada per entrar.

B:SM també desmenteix que es volgués imposar un guia turístic als escolars. Diuen que “és impossible i, si això va succeir, potser es tractava d’un guia pirata”. Com a bé nacional d’interés cultural s’ha de complir la normativa de tenir guies oficials de la Generalitat “per evitar explicacions errònies”. Tot i això, aquesta normativa no s’aplica als mestres o als particulars que vulguin donar explicacions didàctiques.

Aclareixen que B:SM actua com a intermediari amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), que és qui facilita els guies turístics del Parc Güell. És per aquest motiu que per tenir un guia adjudicat s’ha d’avisar amb 48 hores d’antelació; com que l’Escola El Sagrer no ho va fer, és “impossible” que se n’oferís algun.

“Els treballadors del parc  han quedat molt tristos per la denúncia de l’escola. Els dol molt perquè tenen normes molt estrictes que complir”. Es calcula que durant aquest 2015 passaran pel parc fins a 120.000 escolars.