Trobar la millor manera de subjectar la càmera que gravarà l'experiment és una de les preocupacions de l'equip universitari. El volen enregistrar per analitzar-lo a posteriori. Han col·locat unes bales dins un tub ple d'aigua. Volen veure com es mouen quan el suport on les han col·locat gira. El suport és una llauna de l'atracció de les Llaunes del Tibidabo. ANTONI DOMINGO, estudiant de la UPC: "El que volem fer és simular com es comporta l'orella a l'hora de percebre els sons del nostre voltant. L'orella té tres conductes semicirculars i el que hem fet és agafar-ne un, simular-lo i fer un tub circular amb aigua ". Per fi, comença l'experiment. La posada en pràctica els ha permès aprendre algunes coses. RODOLFO MEDINA, estudiant de la UPC: "Hem posat aquesta creu perquè el pal es movia i era un problema, i ara està fix" LUIS PARDO, professor d'enginyeria física de la UPC: "El millor és que no s'esperen que sigui tan difícil fer un experiment tan senzill com a vegades ells es creuen " Ara és el torn dels de batxillerat, que han hagut de refer càlculs. Giraran una diana sobre si mateixa i hi faran caure una bola. Creien que havien calculat bé on cauria la pilota. PAULA SUMER, estudiant de batxillerat científic: "Hem hagut de refer càlculs perquè no havíem tingut en compte la inèrcia" Aquesta ha estat la quarta edició del Fisidabo, que posa les atraccions a disposició de la ciència perquè els joves practiquin els experiments que ells mateixos han pensat.

Un dia a l’any les atraccions del Tibidabo es posen a disposició de la ciència. Durant tot el dia, mentre alguns hi acudeixen per passar-ho bé, un grup de 13 nois estudiants universitaris i del batxillerat científic s’hi passegen d’atracció en atracció carregats amb diferents materials. Són els participants del Fisidabo, una iniciativa del Tibidabo. Els estudiants fan la seva proposta d’experiment científic que han treballat  a l’aula. Els experiments seleccionats són els que es duen a la pràctica.

En aquesta quarta edició del Fisidabo hi participen estudiants del batxillerat científic de l’Institut Vicens Vives de Girona i del Grau d’Enginyeria Física de la Universitat Politècnica de Catalunya. Aprofiten la velocitat i els moviments de les atraccions del parc per comprovar els experiments que han calculat a l’aula.

S’han fet servir les atraccions Giradabo, Les Llaunes, la Mina d’Or i els Llits Elàstics. Un dels experiments vol comprovar on cau una bola llançada des d’uns 40 centímetres sobre una diana que gira a alta velocitat sobre si mateixa.

Un altre experiment es basa a calcular el moviment d’unes bales dins un tub amb aigua en forma de cercle, quan aquest tub es fa girar sobre si mateix també a gran velocitat.