Aprendre geografia no és només saber situar els països sobre el mapa. Almenys això és el que defensen des de l’Espai Tecnològic del Raval. Marc Pascual és l’educador i el responsable de Pangeàpolis, un projecte a través del qual nens d’entre sis i nou anys descobreixen on ubicar en el mapa els països de la Mediterrània així com aspectes de les seves cultures.

Alguns d’aquests nens, recorda en Marc, “tot i que els seus pares són d’Etiòpia, del Marroc, o d’altres països propers, no sabien on situar-los en el mapa”. Aquest desconeixement geogràfic però també és extensible al desconeixement cultural, és a dir, a les relacions i aportacions mútues que han tingut entre si aquests països.

Pangeàpolis, a la descoberta de la cultura i geografia mediterrànies

Per això a Pangeàpolis, tal com apunta en Marc, no només se’ls ensenya geografia. Pascual ha afegit: “Els hem mostrat que les cultures entre si s’han influenciat i que la proximitat entre els pobles es nota, som germans, com aquell qui diu. Que no hi hagi tantes actituds racistes, tantes diferències de ‘jo sóc d’aquesta manera i per tant l’altre és el rar’, no, sinó que convivim tots en un mateix espai.”

Els participants de Pangeàpolis són nens del Raval d’entre sis i nou anys que dos cops per setmana descobreixen la diversitat de cultures que hi ha a la Mediterrània.