L’ONG Pallassos sense Fronteres s’han desplaçat fins a Polònia per oferir suport emocional i psicològic a centenars d’infants i les seves famílies, que han fugit de la guerra d’Ucraïna. Del 15 al 25 de març fan una gira per estacions de tren, punts de recepció de refugiats, centres culturals i escoles de les localitats polaques de Varsòvia, Przemysl, Medyka i Lublin.

A través de la compicitat del clown, el circ i la música distreuen i alegren les persones refugiades, que es troben de pas a Polònia. “La gent hi arriba sense res, buscant refugi, estan molt cansats i riure ajuda els infants refugiats a desconnectar per uns moments i disminueix el seu estrès posttraumatic”, explica la Magdalena Staniewicz, tècnica de projectes de Pallassos sense Fronteres.

L’equip de Pallassos sense Fronteres que actua a Polònia

El circ i el clown, llenguatge universal

“Ens enfrontem a aquests espectacles amb molt de respecte i cura, i fem servir un llenguatge universal que és el circ i el clown i la música. No ens calen paraules”, explica Nacho González, artista de Pallassos sense Fronteres. Des de Polònia, González explica que “compartir experiències i somriures fa que la gent se senti millor per un moment”.

Properes gires per Polònia

Les actuacions d’aquestes setmanes formen part d’una expedició organitzada contra rellotge que ha estat possible gràcies a donatius. Pallassos sense Fronteres, que va estar guardonada per la seva tasca solidària, ja està gestionant vuit gires més per Polònia.