Més de 150 persones de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca s’han concentrat aquest dijous al matí davant la seu del PP a Catalunya per reclamar als populars que no bloquegin la Llei de l’habitatge al Congrés dels Diputats. Ho han fet muntant una sala d’estar, amb un parell de butaques i una tauleta, esperant que el president del PP català sortís.

Els activistes reclamen als populars, i també a Ciutadans, que no bloquegin la Llei de l’habitatge de la PAH i que pugui debatre’s al Congrés dels Diputats. De fet, poden vetar la llei de la PAH fins al 15 de març. La plataforma acusa el PP de governar “en contra de les famílies i protegir els interessos de la banca” i de sabotejar iniciatives ciutadanes per resoldre l’emergència d’habitatge.

Amb el lema “Una silla para Albiol”, la PAH ha organitzat una petita sala d’estar a la calçada del carrer del Comte d’Urgell, just davant de la seu de la formació. Persones com la Mari Carmen, desallotjada de casa seva, han esperat Xavier García Albiol per parlar i trobar una solució a la seva problemàtica. Ho ha fet durant vuit minuts, el període de temps en què, segons la plataforma, tarda a produir-se un nou desnonament a l’estat.


Aquest cap de setmana la PAH té una reunió a escala estatal en la qual ha de decidir si també inicia accions contra Ciutadans per fer pressió perquè la formació taronja no bloquegi el debat de la llei.