Els portaveus de la PAH Barcelona han explicat que amb aquesta ocupació volen recuperar l’edifici per a la ciutadania. Ja s’hi han allotjat tres famílies, dos amb menors, i tenen previst que dues famílies més hi entrin a viure en els propers dies, una vegada exhaureixin totes les vies administratives per evitar el seu desnonament.

Exigeixen a la SAREB que cedeixi el seu parc d’habitatges buits i se’n recuperi l’ús social. A més, demanen al “banc dolent” que deixi “d’amenaçar les persones que viuen en aquestes vivendes”, ja que consideren que si la SAREB està finançada amb diners públics, els seus pisos “són de la ciutadania”.


El portaveu de la PAH Barcelona, Carlos Macías, ha explicat que a la ciutat hi ha actualment més de 88.000 pisos buits, segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística. Macías reclama que l’Ajuntament els trobi i en sancioni els propietaris. Membres de la plataforma n’han localitzat 13 en només una setmana al districte de Sants-Montjuïc. L’Ajuntament ha anunciat que començarà a multar bancs amb pisos buits a partir del març i, de moment, té oberts 32 expedients.

Els portaveus de la PAH han fet balanç dels sis anys de vida de la plataforma i han recordat que Catalunya lidera el rànquing de desnonaments i d’execucions hipotecàries de tot Espanya. Per aquest motiu asseguren que continuaran impulsant mesures com la iniciativa legislativa popular (ILP)  presentada al Parlament per fer front a l’emergència habitacional i a la pobresa energètica.