Tant la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca com l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana han rebut amb preocupació l’aprovació d’una proposició de llei per accelerar els desnonaments de pisos ocupats de forma il·legal. Lucía Delgado, portaveu de la PAH, ha afirmat al programa ‘bàsics’ que comportarà una sobresaturació de Serveis Socials i l’Oficina d’Habitatge. El president de l’entitat veïnal, Filiberto Bravo, ha assegurat que temen la repercussió que pugui tenir aquesta nova normativa al barri, on cada setmana hi ha entre tres i quatre desnonaments.

La reforma legal aprovada aquest dimarts al Congrés permet desallotjar en dos mesos els habitatges ocupats de forma il·legal. La PAH alerta que aquests casos no es comptabilitzen. La portaveu de la plataforma, Lucía Delgado, ha lamentat que la primera llei en matèria d’habitatge que s’ha aprovat en aquesta legislatura “va en contra de la protecció de les famílies” i és “antisocial”. Argumenta que la nova normativa no garanteix el reallotjament i que no serveix per “pal·liar l’emergència d’habitatge”.

1.600 euros per ocupar un pis a Ciutat Meridiana

El president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana, Filiberto Bravo, ha relatat alguns dels casos que veu dia a dia al barri. Bravo ha explicat que a una família que va ser desnonada la setmana passada se li ha ofert allotjament en una pensió durant sis dies. “Els nens han hagut de deixar l’escola” afegeix. El president de l’entitat veïnal denuncia les organitzacions que ocupen pisos buits per després donar les claus a famílies vulnerables a un preu alt. Filiberto Bravo explica que aquesta família va pagar 1.600 euros per l’habitatge que va ocupar.