L’ocupació s’ha produït en una oficina de CaixaBank del carrer de Casanova a tocar del carrer d’Aragó aquest dimecres al matí. Al llarg del dia, diverses PAH d’altres municipis, com l’Hospitalet o Ripollet, s’han unit a l’acció per mostrar-los suport.

L’objectiu era denunciar el desnonament de quatre famílies perquè, diuen, “no són xifres, sinó persones”. En aquest sentit, han fet una enganxada de cartells a l’entrada en els quals posen de manifest que CaixaBank “enganya, estafa, roba i espolia”. A més, demanen negociació amb l’entitat bancària per paralitzar els quatre desnonaments.

Famílies desnonades CaixaBank imatge: @Juand_jo

D’altra banda, la PAH de Barcelona posa en dubte el component ètic de l’entitat bancària, ja que es pregunta si “CaixaBank no és aquella banca ètica que presumeix de les seves donacions socials“. A més, demana al director general de l’entitat, Juan Antonio Alcaraz, “solucions reals sobre la taula”. Finalment, els Mossos d’Esquadra hi han acudit a desallotjar els concentrats i han donat per acabada la reivindicació.

CaixaBank assegura que “no deixarà aquestes famílies al carrer”

L’entitat bancària ha explicat a betevé que dues de les famílies denunciants no són clientes del banc, mentre que n’hi ha una altra a la qual s’està oferint una dació en pagament i que, per tant, no tenen la voluntat de deixar-la al carrer. En el quart cas, però, sí que es tracta d’una família clienta de CaixaBank amb la qual l’entitat ha reconegut que s’està negociant des de fa mesos per buscar una solució però que per diverses qüestions la clienta no les ha acceptades. No obstant això, CaixaBank assegura que se’ls està oferint en tot moment un pis de lloguer social per no deixar-los al carrer.