El cap de Riscos Laborals de l’Hospital de Sant Pau, Rafael Padrós, és partidari d’allargar encara una mica més l’obligatorietat de dur la mascareta en exteriors. Creu que a finals de febrer o principis de març podria ser un bon moment per retirar-la. Justament aquest dimarts, el Congrés ha de ratificar el decret que regula l’obligatorietat de dur la mascareta a l’exterior, que va entrar en vigor abans de Nadal.

Padrós reconeix que “no té ni cap ni peus” portar la mascareta en exteriors quan estem sols, com recull el decret actual. Tot i això, sí que creu que és útil en grans reunions de gent a l’aire lliure, com pot ser el públic d’un partit de futbol. El cap de Riscos Laborals de Sant Pau també defensa que l’obligatorietat de portar la mascareta en exteriors també funciona com un recordatori. “La mascareta és un factor per recordar que no podem abaixar la guàrdia”, assenyala.

Ens protegeix dels virus respiratoris de l’hivern

Padrós també es mostra partidari d’esperar una mica més per treure’ns la mascareta perquè funciona com una barrera per “protegir-nos dels virus respiratoris” i evita afegir més pressió sobre el sistema sanitari. Considera que a la primavera hi haurà una situació “més tolerable”, però creu que cal “ser prudents”.