Al gener del 2022, d’aquí a un any, està previst que comencin les obres per pacificar un nou tram del carrer de Cristóbal de Moura, al Besòs i el Maresme. Després de la reurbanització entre els carrer de Fluvià i de Provençals, el govern municipal ha aprovat inicialment les obres entre els carrers del Maresme i de Josep Pla.

És un primer pas perquè el projecte encara s’ha de tramitar i aprovar definitivament abans de l’any vinent. Un cop comenci la reurbanització d’aquest segon tram, que s’allargarà previsiblement 14 mesos, també s’aprofitarà per fer obres als entorns, concretament, als carrers de Puigcerdà i de Veneçuela. En total, 24.500 m2 de reforma.

El verd, una prioritat

Imatge del tram del carrer de Cristóbal de Moura reurbanitzat entre els carrers de Fluvià i de Provençals

Com s’ha fet al tram entre Fluvià i Provençals, hi haurà un jardí lineal i es prioritzarà l’espai de vianants. També tindrà un carril bici i es crearan zones per a l’estada dels veïns, d’activitats socials i de jocs infantils.

La reforma, amb un pressupost de 10,09 milions d’euros, s’emmarca en un pla de l’Ajuntament per pacificar un de cada tres carrers del districte del 22@, entre els quals hi ha el carrer de Pere IV, ja acabat. Un projecte que, com ha recordat la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, preveu afectar sis illes de la trama Cerdà – Sant Martí: “El nou model de ciutat també arriba al 22@ […] Una reforma per fer vida de barri, generar un espai ple de vida, i que permet tirar endavant el model de superilla Barcelona“, ha assegurat.