La prova pilot que la FECASARM vol impulsar a Barcelona per demostrar que restaurants i discoteques són espais segurs i lliures de contagis de coronavirus va prenent forma. La patronal de l’oci nocturn ha fet públics aquest divendres els noms dels locals que hi participaran, entre els quals el Sutton, Pacha Barcelona o Shôko Barcelona. A més dels que ja hi ha confirmat, també estan estudiant adherir-s’hi al Jamboree, el Moog i la Sala Apolo.

L’objectiu de la FECASARM és poder fer la prova el proper 21 de maig. Tot i això, la patronal reconeix que encara no té el vistiplau del Departament de Salut per poder tirar-la endavant. També vol obtenir el suport de l’Ajuntament de Barcelona i amb aquest objectiu té previst reunir-se amb representants del consistori el proper 10 de maig.

Set locals confirmats

De moment, hi ha set locals de la ciutat que han confirmat la intenció de participar en el projecte, i tres més que ho estan estudiant. Els que ja s’hi han adherit són:

  • Sutton
  • Pacha Barcelona
  • Shôko Barcelona
  • Input High Fidelity Club
  • Gatsby Barcelona
  • Delfina Port Olímpic
  • Bling Bling Barcelona

Triple sistema de seguretat

La prova impulsada per la FECASARM preveu un triple sistema de seguretat: es faran tests previs als assistents, hi haurà codis QR per gestionar els resultats de les proves i s’instal·laran aparells de desinfecció de l’aire i superfícies. Segons la patronal, aquests aparells, que desinfecten per ionització de peròxid d’hidrogen i per fotocatàlisi, són els mateixos que ja funcionen en UCI d’hospitals.

En un comunicat, el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas, afirma que “el nostre objectiu és demostrar que els espais tancats controlats i amb mesures preventives i de bioseguretat són espais molt més segurs que, fins i tot, estar pel carrer”. Més enllà de Barcelona, la FECASARM també ha impulsat la mateixa prova pilot a Salou. En aquest cas, s’hi han adherit cinc restaurants i cinc discoteques, que volen dur-la a terme a finals del mes de maig.