ÒSCAR CAMPS, director de l'ONG Proactiva Open Arms "És evident que hem vist morir centenars de persones en una sola tarda quan les versions oficals de l'administració eren de set morts, així doncs, no sé si fiar-me gaire d'aquestes xifres i d'aquestes xifres. He anat a Brussel·les i ho he denunciat dos vegades a Brussel·les. I amb perdó, però a Brussel·les a mi em sembla que és el Port Aventura dels polítics."

Un grup de voluntaris que treballen a l’illa grega de Lesbos han explicat aquest dimecres, a la Facultat d’Economia i Empresa de la UB, la seva experiència personal ajudant els refugiats. Un dels ponents ha estat Òscar Camps, català de l’any 2015 per la tasca que hi desenvolupa la seva ONG: Proactiva Open Arms.

Amb aquesta xerrada, Camps ha volgut fer arribar a la societat la realitat que es viu a la zona a través de la seva experiència personal. La seva ONG va arribar a Lesbos el setembre de 2015 i, des d’aleshores, explica que ha vist morir centenars de persones durant les tasques de rescat. “Només en els últims 10 dies, 800 refugiats han perdut la vida al Mediterrani”, afirma Camps. El voluntari i activista ha recalcat que les xifres oficials de morts que dóna l’Administració són errònies.

També ha dit que ha anat a Brussel·les en dues ocasions per denunciar-ho, però que no ha servit de res. És per això que ha titllat la capital comunitària de “Port Aventura dels polítics”. Camps també ha explicat que les rutes per accedir a Europa estan canviant i que ara els refugiats intenten arribar-hi per Albània, un camí molt més llarg i perillós del que ja fan ara.