Illa assegura que els criteris per acollir-se a les ajudes del fons són molt restrictius i molt poques persones s’hi poden acollir. En aquest sentit, el president de la Taula del Tercer Sector ha afegit que, en casos extrems, “moltes entitats socials han pagat factures de llum i de gas a famílies que no les podien pagar”.

Oriol Illa també ha mostrat preocupació pel decret llei que vol aprovar el govern central sobre la distribució dels fons de l’IRPF ja que “hi hauria 13 milions d’euros menys per a projectes socials d’entitats catalanes”. Illa ha reconegut que “estem sols en l’oposició al decret llei ja que a la resta d’entitats de l’estat els aniria molt bé, ja que tindrien més beneficis”.

Sobre les prioritats actuals, el president de la Taula del Tercer Sector ha recordat que “hi ha 257.000 persones que no tenen cap ingrés a Catalunya” i que “cal garantir que tothom pugui treballar amb un salari digne i generar ocupació de qualitat”.

Illa també ha presentat la nova campanya de la Taula del Tercer Sector “Quan ens necessites, hi som”, que reclama la implicació de la ciutadania i vol donar a conèixer tot el que fa el el tercer sector social. En aquest sentit, Oriol Illa ha explicat que demanen “que es vetlli pels col·lectius que no són beneficiaris del creixement econòmic” i ha alertat que “el creixement tampoc està arribant a les entitats socials catalanes”.

El president de la Taula del Tercer Sector també ha avançat que té previst reunir-se amb el nou govern municipal per tal que s’incorporin clàusules socials en la contractació pública.

“Necessitem un canvi de model social. Cal repensar l’estat del benestar” ha dit Oriol Illa, que ha remarcat que “cal nou sistema de protecció social per evitar les desigualtats”.