Agent Guàrdia Urbana

Les oposicions de la Guàrdia Urbana estan al punt de mira de sindicats, opositors i govern municipal. Aquest diumenge al matí, un sindicat ha denunciat a través de Twitter irregularitats en aquestes proves i ha demanat que es repetissin. Les reaccions no s’han fet esperar i l‘Ajuntament ha obert un expedient per investigar si el procés ha estat el correcte.

De la seva banda, alguns opositors ja tenen pensat posar-se en contacte amb sindicats i advocats per impugnar les oposicions, si poden demostrar que hi ha hagut pràctiques fraudulentes.

“No hi ha hagut igualtat de condicions”

betevé s’ha posat en contacte amb una opositora a Guàrdia Urbana, la Neus, que assegura que no ha pogut fer l’examen en igualtat de condicions que els seus companys. Denuncia que els aspirants que han estudiat a l’acadèmia iGuB han tingut accés al test psicotècnic i l’han pogut estudiar. Tot i això, des d’aquesta acadèmia ho neguen i afirmen que no sabien quin era l’examen oficial.

La Neus assegura que està prohibit que els alumnes es puguin emportar aquests test a casa i ho considera una discriminació: “Quan jo vaig fer el curs vaig demanar si em podia emportar els test a casa i la psicòloga em va dir que no, perquè estava prohibit divulgar-los”.

36 preguntes que descompten per error

Aquest dissabte al matí, els opositors a la Guàrdia Urbana van fer tres proves que, segons expliquen, publica l’editorial TEA i que l’Ajuntament compra: una de càlcul numèric, una de raonament verbal i una de raonament abstracte, que és la que ha generat polèmica. A més, s’afegeix una altra crítica. Enguany, per primera vegada, els errors descomptaven i, segons el sindicat CSIF, és una opció que no preveuen les bases de les oposicions i que, per tant, no s’hauria d’haver dut a terme.